LinkedIn Recruiter Lite: Nástroj pro efektivní nábor talentů

LinkedIn Recruiter Lite je profesionální nástroj od LinkedInu, navržený pro malé a střední podniky, náborové agentury a jednotlivé náboráře. Umožňuje recruiterům snadnou obsluhu, provedení procesem náboru a efektivní hledání talentů na jedné z největších profesionálních sítí na světě.

LinkedIn Recruiter Lite: logo

Pro každého jedince, který chce budovat svou kariéru, je sociální síť LinkedIn naprostou nutností, kde nasbírá své kontakty, rozšíří své působení a sleduje aktuality či trendy. Proto je právě LinkedIn pro recruitery tak hodnotným zdrojem a nástrojem pro obsazení volných pozic. LinkedIn Recruiter Lite umožňuje kandidáty vyhledávat, spravovat (filtrovat dle potřeby, označovat, ukládat, atd.) a komunikovat s nimi.

Digitální architekti si tento nástroj také stihli vyzkoušet a nabrat díky němu několik našich kolegů. Na co jsme při používání tohoto nástroje přišli? Proč byste jej měli ve svém podnikání také začít používat? Čtěte dál!

Výhody

  • Přístup k rozsáhlé síti: LinkedIn je největší profesionální síť na světě s více než 700 miliony uživatelů.
  • Intuitivní uživatelské rozhraní: Nástroj je snadno použitelný i pro méně technicky zdatné uživatele. Srozumitelně každého navede stanovenými kroky.
  • InMail: Umožňuje přímou komunikaci s kandidáty, což je velká výhoda oproti standardním zprávám na LinkedInu.
  • Úspora času: Díky pokročilým filtrům můžete rychle najít relevantní kandidáty, což šetří čas oproti ručnímu procházení profilů.

Nevýhody

  • Omezené funkce: Oproti plné verzi nabízí Recruiter Lite méně pokročilých funkcí, což může být limitující pro složité náborové potřeby.
  • Cena: I když je levnější než plná verze, stále se jedná o placený nástroj, což může být finančně náročné pro malé firmy.

Jak se LinkedIn Recruiter Lite používá

Používání LinkedIn Recruiter Lite je jednoduché:

  1. Registrace a přihlášení: Po přihlášení se do svého LinkedIn účtu si zakoupíte předplatné Recruiter Lite.
  2. Vyhledávání kandidátů: Určitě si nastavte filtry a klíčová slova, která jsou pro vás relevantní při hledání kandidátů. Zaměřte se na dovednosti a zkušenosti, které pozice od kandidátů vyžaduje.
  3. Správa seznamů: Vytvářejte seznamy kandidátů, organizujte je podle stavu v náborovém procesu a přidávejte poznámky.
  4. Komunikace: Pomocí InMailu kontaktujte kandidáty přímo přes LinkedIn, zasílejte personalizované zprávy a domlouvejte pohovory.
  5. Sledování a analýza: Sledujte, které zprávy byly otevřeny a čteny, což vám pomůže zlepšit komunikaci s kandidáty.

LinkedIn Recruiter Lite je užitečný nástroj pro malé a střední podniky nebo jednotlivé náboráře, kteří chtějí efektivně hledat a komunikovat s kandidáty na profesionální síti LinkedIn. Při rozhodování se o jeho užití, zvažte jeho cenu, která může být pro jedince náročná a příliš vysoká.

Přejít nahoru