Praktické Chrome extensions pro analytiky

Začátkem července jsme se opět účastnili analytické konference MeasureCamp, tentokrát evropské, která se konala online. Součástí byly různé přednášky, jednou z nich byla přednáška od zahraničního analytika jménem Fred Pike, který mluvil o užitečných rozšířeních, která využívá při svojí práci.

Rozhodl jsem se připojit některá další rozšíření, která v rámci Digitálních architektů používáme.

Da Vinci Tools 

Da Vinci Tools je jedno z rozšíření, které nabízí velkou řadu usnadnění práce pro různé produkty – Google Analytics, Google Tag Manager, Google Ads, Google Data Studio. Stejně jak se aktualizují tyto služby, tak i toto rozšíření se stále rozvíjí a aktualizuje, aby udrželo v chodu co nejvíce funkcí. Každý si vybere to svoje.

-> Zobrazit v Chrome store

Tag assistant 

Toto rozšíření pomáhá s řešením různých problémů, které mohou při nastavování vzniknout,  zahrnující Google Analytics, Google Tag manager a další. Stačí v Google Tag Assistant zapnout nahrávání a projít si typickou cestu, kterou prochází zákazník v rámci vašeho webu. Následně si v nahrávce projít jaké věci se spustili, projít si chyby a hned je napravit.

-> Zobrazit v Chrome store

Adswerve – dataLayer Inspector+

Toto rozšíření vám umožňuje jednodušší přístup k informacím o Datové vrstvě, které najdete v konzoli, přes F12.

-> Zobrazit v Chrome store

Google analytics debugger

Po zapnutí tohoto rozšíření se dostanete k chybovým hlášením a upozorněním, která se týkají nastavení Google Analytics na vašem webu – jednoduše přes vývojové menu v záložce konzole.

-> Zobrazit v Chrome store

GTM/GA debug

GTM/GA debug je další z debuggerů pro Google tag manager, Google Analytics i Google Analytics 4, opět k nalezení přes vývojové prostředí, ve vlastní záložce.

-> Zobrazit v Chrome store

GTM copy paste

Jednoduchý nástroj pro kopírování Tagů, Triggerů a proměnných z jednoho GTM containeru do druhého.

-> Zobrazit v Chrome store

Facebook Pixel Helper

Zjistěte jedním kliknutím nejen to, jaké informace se posílají do FB pixelu, ale také co všechno se posílá.

-> Zobrazit v Chrome store

Rozšíření v Chrome nám pomáhají při každodenní práci zvyšovat efektivitu a také snižovat riziko přehlédnutí důležitých značek nebo částí kódu. Podělíte se s námi o další rozšíření, které usnadňují život vám? Napište nám a my je do článku doplníme.

Přejít nahoru
Scroll to Top