Shoptet a WPJshop

Platforem na tvorbu a správu webů je dnes mnoho, my jsme si připravili krátký výčet toho, jak některé platformy fungují. Konkrétně se jedná o Shoptet a WPJshop. Každá z těchto platforem má své výhody, nevýhody či rozdílné zákaznické zaměření. Níže si můžete počíst naše dojmy a závěry.

Shoptet

Shoptet slouží pro vytváření a udržování e-shopů tak, aby fungoval a vypadal podle vašich požadavků. Je leaderem na českém a slovenském trhu, umožní vám vytvořit si vlastní internetový obchod a zpřístupní vám mnoho řešení, funkcí, automatizací, poradenství, šablon a plno dalších benefitů. 

Výhody a nevýhody

Primárně je určen a postaven pro menší firmy či osoby, které začínají tvořit e-shop. Jedná se o organizace, které potřebují rychle, jednoduše a levně postavit internetový obchod. E-shop si s Shoptetem budete moct vybudovat za jedno odpoledne, kdy ráno si sednete k danému nástroji a odpoledne budete již mít odbavený celý e-shop. Poskytne vám krabicové řešení, šablony, varianty produktů, skladování produktů, bezpečnost dat, růst e-shopu, napojení na analytické nástroje Google Analytics a Google Tag Manager a mnoho dalších funkcí.

Nákupy si Shoptet řídí sám díky jejich automatizovaným procesům, kam patří např. automatizace objednávek, zasílání dokladů a emailů zákazníkům a další. Zároveň nemusíte řešit EET či GDPR, jelikož pro Vás vše připraví a v případě legislativních změn Vás informují. Pokud tedy řešíte e-shop např. ve WordPressu, setkáte se s některými nevýhody, které Shoptet ve své nabídce eliminuje. Jedná se konkrétně o manuální řešení faktur, EET či platební brány.

U Shoptetu se také setkáte s pár nedostatky. Konkrétně jsme se setkali s tím, že není možné zvolit cenu dopravy podle počtu kusů, ale pouze podle váhy. Setkali jsme se však s velmi pohotovou a vstřícnou podporou, která byla rychlá, ochotná a hlavně schopná najít řešení.

S Shoptetem jsme partneři a naší spolupráci si chválíme. 😊

WPJshop

WPJshop funguje na stejný princip jako Shoptet – tvoří e-shopy. Rozdílem je jejich zákaznický segment. Shoptet působí převážně na začátečníky či malé firmy. WPJshop se soutředí na větší organizace, které mají k dispozici vyšší finanční budget a časovou kapacitu. Tvorba e-shopu a design stojí primárně na požadavků klienta, kterého následně naučí platformu používat. Jejich přístup je velmi osobní a individuální.

Jaký je proces tvorby e-shopu?

E-shop v tomto případě netvoříte vy, ale právě WPJshop tým. Jejich tvorba je stavěna na pevných základech, analýzách a testování, aby nastavení webu bylo správné již od začátku. Také se snaží o osobní přístup ke každému svému klientovi, aby poznali vaše potřeby, ale i kdo jsou vaši zákazníci. Vytvoří prototyp vašeho e-shopu, ke kterému dáte své doporučení, vize a komentáře, na kterých se dál staví další tvorba. Důraz kladou na rychlost a responzivnost webového designu, aby byl web optimalizován pro počítač, mobil či tablet. 

Doba odbavení celého e-shopu je o něco delší než u nástroje Shoptetu. Od zadání poptávky odhadují celkovou dobu tvorby webu na 3 měsíce. Je to však i včetně zaškolení vašeho týmu, aby mohl nadále ovládat danou platformu. 

Další spolupráce s WPJshopem je přibližně za rok a půl, kdy už celé prostředí WPJshopu váš tým perfektně ovládá. Nastává pak další konzultace vývoje, posunutí, optimalizace webu či jeho redesign.

Přejít nahoru
Scroll to Top