Crash reporting mobilních aplikací ve Smartlooku

Smartlook přišel s další skvělou novinkou, která ho staví na úroveň velkých konkurentů a prostředí pro vývoj a měření chodu mobilních aplikací, jako je např. Google Firebase (konkrétně modul Crashlytics či Error repoting), Sentry, Raycast či Bugsnag. Od nového roku totiž Smartlook uvede na trh funkci, kdy uživatelé Smartlooku budou moct, díky kombinaci crash reportingu a vizuální nahrávky, jednodušeji detekovat důvody pádů mobilních aplikací a snadněji tak provést opravu nefunkčního kódu.

Běžnou praxí je, že vývojáři musí složitě hledat příčinu vzniku pádu aplikace, tomu bude s novou funkcí konec. Crash reporting použije výpis chyb (stack trace) k jednoduchému určení vzniku problému. Současně zpřístupní nahrávky uživatelů, které zaznamenají situace před pádem aplikace. Vývojář tedy bude mít zdokumentováno, na co a kdy uživatel aplikace chtěl kliknout a co tedy způsobilo její pád. Tímto způsobem si vývojáři ušetří desítky hodin práce měsíčně a spoustu komentářů v kolaboračních toolech typu „jak to mám zreplikovat“, „pošli screen“ apod.

Problematika správného ladění chyb není jenom o uživatelské zkušenosti vašich zákazníků, ale může mít zásadní dopady na váš byznys. Při častém pádu aplikace se může stát, že ji AppStore či Google Play odstraní ze svých platforem. Využití crash reportingu je tedy i jedním ze způsobů, jak se tomuto stavu vyvarovat.

Současně Smartlook mění i váš způsob pohledu na uživatele, kdy se analyzuje pouze jeho chování. Smartlook taktéž plně respektuje ochranu soukromí uživatelů a tzv. wireframe mód zamezí využívání citlivých dat. Wireframe mode funguje tak, že pro prvky, které by mohli obsahovat citlivé údaje se posílá pouze jejich obrys a umístnění v aplikaci a ne jejich obsah. Je to způsob, jak poskytnout maximální ochranu uživatele aplikace a zachování jeho anonymity. Díky tomu, že funkce bude sbírat data, která jsou nanejvýš nezbytná, nebude zpomalovat chod analyzované aplikace.

Více se můžete dočíst v zajímavém článku – zde, případně požádat některého z našich profesionálů aby se na váš případ podíval podrobněji.

Jako Smartlook partnerem jsme veškeré výše uvedené funkce nastavit pro vaši mobilní i webovou aplikaci.

Obdobně lze již nyní sledovat i chyby pro webové aplikace a s tímto nastavením vám rádi pomůžeme. Nechte si poradit od profesionálů a získejte vstupní konzultaci zdarma.

Přejít nahoru
Scroll to Top